Nerf NSStrike Elite Rayven CS-12 Steinger Review

Er wordt gezegd dat je je held nooit moet ontmoeten. Ze zullen niet aan uw verwachtingen voldoen. Het was misschien deze angst voor onvervulde verwachtingen die onze recensie van de Nerf N-Strike Elite Rayven CS-12 Stinger zo lang op zich liet wachten. Er zijn veel speelgoedblasters beschikbaar, maar de Stinger is mijn persoonlijke favoriet. Ik hang hem aan een haak onder mijn bureau, zodat ik hem in een oogwenk kan gebruiken. De ablaster die ik met mijn eigen geld heb gekocht en die niemand anders in ons team gebruikt. Het is een product dat zo obscuur is dat alle Nerf-fans behalve die-hard zelfs weten wat het is, of waarom het anders is. Helaas is het ook het enige item op mijn lijst dat veel te laat is voor een recensie.

Voordat we ingaan op de details van deze blaster, laten we even de tijd nemen om de verschillen te bespreken tussen de Nerf N Strike Elite Rayven Stinger en de meeste Nerf- of andere foam-dartwapens. Dit is belangrijk voor iedereen die niet bekend is met verschillende soorten vuurwapens. De Rayven Stinger kan ook een bullpup-pistool worden genoemd. De actie en de clip (of clip in Nerf-spreken) bevinden zich in het triggergebied. Dit betekent meestal dat het pistool korter en lichter is. Dit geeft het wapen theoretisch meer wendbaarheid en minder vermoeidheid (lager gewicht en minder vermoeidheid van de vuurarm), terwijl de looplengte hetzelfde blijft als bij traditionele vuurwapens. Hoewel modellen zoals de futuristisch ogende Steyr AUUG of FN F2000 misschien suggereren dat het bullpup-ontwerp er modern uitziet, kan het worden teruggevoerd op vuurwapenontwerpen uit het begin van de 20e eeuw.Het bullpup-ontwerp bestaat al zo lang dat er momenteel bijna 100 modellen worden geproduceerd door verschillende bedrijven. Deze omvatten machinegeweren, SMG’s en geweren. Dit ontwerp heeft in de loop der jaren veel verbeteringen ondergaan en wordt gebruikt door tal van militaire en wetshandhavingsinstanties over de hele wereld.

Nerf RayvenAchtergrond

Ondanks de vele voorbeelden van voorbeelden uit de echte wereld, waren veel Nerf-enthousiastelingen nog steeds verrast om te horen dat Hasbro de Rayven CS-18 officieel had uitgebracht via een zachte release kort na Kerstmis 2011. Hoewel dit niet het eerste Nerf-product was met een bullpup-ontwerp, is bijna 7 jaar oud. In een duidelijke knipoog naar zijn voorganger, bevatte de nieuwere Rayven Firefly Tech (zie je wat ze daar deden?) Met glow-in-the dark darts en een trigger-forward ontwerp. De Rayven, hoewel tactischer dan zijn voorganger, kreeg snel een aanhang, ondanks dat het de laatste blaster was die werd geïntroduceerd onder het merk N-Strike (met een ondermaatse prestatie). Het bijgewerkte Elite Rayven CS-18-model werd in 2013 geïntroduceerd.

Het nieuwe Elite-kleurenpalet werd getoond en de prestaties op Elite-niveau bleven behouden. Het werd niet officieel aangekondigd door Hasbro en het was moeilijk om informatie te vinden. Maar na wat speurwerk leverde Hasbros PR-bureau ons uiteindelijk het volgende:

  • De Rayven Stinger was in 2013 een exclusieve verkoop van Sams Club voor:
  • De blaster is voorzien van snelvuur en een 12 Dart-clip.
  • U kunt darts afvuren vanaf een afstand van 22,9 meter.
  • Blaster omvatte 25 ELITE darts.

Dat is ongeveer net zo officieel als het wordt voor de Rayven Stinger. De kleur van de Stinger is in de oudere N-Strike oranje en gele tinten. Er is ook een zwarte striping langs de zijkanten. Het heeft ook een unieke geel/zwarte dartkleur, samen met een standaard 12 dartclip (waarbij Firefly Tech zalig afwezig is). Het ontbreken van de Firely Tech-clip verwijdert ook het gewicht van 3 AA-batterijen, samen met de grotere 18 dartclip. De Stinger is beschreven als de lichtgewicht Rayven. Een standaard Rayven en een vergelijkbare clip kunnen echter dezelfde voordelen bieden.

Ontwerp en esthetiek

De Rayven Stinger is een standaard Elite Rayven, maar met een kleinere clip. Het heeft echter een unieke esthetiek. In onze ogen is de Elite-versie van de Rayven (vooral met de standaard Firefly-clip) enigszins opzichtig. We weten dat niet iedereen het hiermee eens is, en velen vinden het Elite-kleurenpalet prima, maar we vinden de old-school N-Strike-kleurenpaletten iets minder schokkend (en geel en zwart werkt goed met de naam Stinger, van Cursus). Het is gewoon een persoonlijke voorkeur. Alle drie de versies hebben hetzelfde bullpup-ontwerp dat we buitengewoon aantrekkelijk vinden, ongeacht hun kleur. Het is zowel futuristisch als realistisch. Het ontwerp is ook uitgebalanceerd, wat moeilijk kan zijn in een bullpup-ontwerp waar het grootste deel van het visuele gewicht achter een trigger zit. Producten van het merk Nerf staan bekend om hun kleine ontwerpdetails.Deze omvatten de verborgen magazijnontgrendeling en het all-terrain handgreeppatroon, de textuur van het bevestigingspunt van de riem en triggerperforaties. De opklapbare jamdeuren, digitale camoblokken, opklapbare jamdeuren en de digitale camoblokken op blasterlichamen. Hasbro weet zeker hoe hij een mooie blaster moet maken, mooi gedetailleerde blaster (zelfs als de kleuren nog enigszins twijfelachtig zijn).

De Rayven Stinger is meer dan een mooi gezicht. Het is misschien wel de meest comfortabele blaster ooit gemaakt. Deze is subjectief. Sommige spelers zullen misschien beweren dat de gewichtsverdeling aan de achterkant en het middengedeelte voor problemen zorgt. Het is eerlijk genoeg. De Rayven is een blaster waar veel mensen voor kiezen vanwege zijn ergonomie en prestaties. Dit is een opmerkelijke prestatie gezien het aantal beschikbare blaster-opties. Veel mensen houden van de compacte afmetingen, wendbaarheid en achterwaartse gewichtsverdeling van de bullpups, net als hun echte tegenhangers. Hoewel het een persoonlijke keuze is, vinden veel mensen het leuk. Het kan moeilijk zijn om terug te keren naar zoiets neuszwaar als de Nerf Demolisher.

Dat gezegd hebbende, de Rayven heeft ergonomische en gerelateerde ontwerpproblemen die voor sommige mensen een dealbreaker zullen zijn. Er is bijvoorbeeld al lang gemeld dat de Rayven (vooral oudere modellen) moeilijke trigger-trekkingen hebben. Dit is eigenlijk vrij gebruikelijk bij bullpup-ontwerpen, waaronder echte vuurwapens. Met een bullpup-ontwerp kan de trekker enkele centimeters (of meer) verwijderd zijn van het eigenlijke schietmechanisme, waardoor verlengstangen nodig zijn. Moderne ontwerpen kunnen dit probleem oplossen met katrol- en gewichtssystemen en elektronische triggers. De opstelling van de voorraadduwer van de Rayven is slecht, waarbij de ene hendel tegen de andere duwt. De Rayven Stinger is een van de meest frustrerende blasters die we ooit hebben gezien. Erger nog, er zijn meldingen geweest van problemen met de uitlijning van de magazijntoevoer en de vliegwielkooi, evenals dunne bedrading en sloten.Dit zijn allemaal problemen die power-users of modders vaak noemen in vergelijking met een standaard ontwerp zoals de Nerf Stryfe. De Stryfe is niet in staat 35-ronde drums te hanteren, zonder aanpassingen, heeft een nog dichter bij de hand gelegen zwaartepunt en heeft de neiging meer te jammen (in onze ervaring evenals vele anderen op Reddit). Afgezien van het bovengenoemde probleem met de trigger, heeft geen van onze Rayvens de andere vaak genoemde problemen. Dus we vinden het moeilijk om te zeggen dat alle Rayvens inherent gebrekkig zijn, hoewel we het erover eens zijn dat de kans op een potentieel probleem groter is dan bij een traditioneel ontwerp. Kies je gif, zoals ze zeggen.en heeft de neiging om meer te jammen (in onze ervaring evenals vele anderen op Reddit). Afgezien van het bovengenoemde probleem met de trigger, heeft geen van onze Rayvens de andere vaak genoemde problemen. Dus we vinden het moeilijk om te zeggen dat alle Rayvens inherent gebrekkig zijn, hoewel we het erover eens zijn dat de kans op een potentieel probleem groter is dan bij een traditioneel ontwerp. Kies je gif, zoals ze zeggen.en heeft de neiging om meer te jammen (in onze ervaring evenals vele anderen op Reddit). Afgezien van het bovengenoemde probleem met de trigger, heeft geen van onze Rayvens de andere vaak genoemde problemen. Dus we vinden het moeilijk om te zeggen dat alle Rayvens inherent gebrekkig zijn, hoewel we het erover eens zijn dat de kans op een potentieel probleem groter is dan bij een traditioneel ontwerp. Kies je gif, zoals ze zeggen.

Gebruik en prestaties

We hebben geconstateerd dat de Nerf Rayven Stinger prestaties heeft die in de top 1/3 van de blasters staan die we tot nu toe hebben getest. Hoewel het niet op elk gebied een expert is, blinkt het uit in alles. We waren in staat om afstanden tot 18,9 m te beheren in onze indoor kantooromgeving, die beperkt is door hoogte, met een goede consistentie. Hoewel de groeperingen consistent waren met Elite-producten, was er regelmatig sprake van fishtailing. Er moet ook worden opgemerkt dat we enkele seconden tussen de opnamen hebben gewacht, wat nodig is om de Rayvens-vliegwielen tot maximale snelheden op te spoelen. Dit is een probleem met veel op vliegwiel gebaseerde blasters. Sommige modellen, zoals de Nerf Rapidstrike, hebben echter oplossingen.

We hebben de mondingssnelheid gemeten bij een dieptepunt van 18,9 m/s, een maximum van 21,6 m/s en een gemiddelde snelheid van 20,4 m/s op onze chronograaf. Dit is vergelijkbaar met de Nerf- en BOOMco-blasters, maar niet zo snel als de Dart Zone Scorpion, een ander op vliegwiel gebaseerd ontwerp dat bijna 30,5 m per seconde duwde! We begrijpen dat spanningsaanpassingen goed worden ontvangen door de Rayven, hoewel dit niet iets is dat we hebben geprobeerd (en wij of Hasbro raden dit ook niet aan).

De vuursnelheid van de Rayven Stinger is waar hij uitblinkt. We hebben het niet over een vuursnelheid die zo snel is als de BOOMco Rapid Madness, die momenteel de titel draagt. De Rayven slaagde erin om zijn hele clip met 12 darts in 2,5 seconden leeg te maken, wat indrukwekkend is voor een semi-automatisch ontwerp. Hoewel er verschillende mislukte testpogingen waren, slaagde de Rayven erin om zijn volledige 12-dartclip in 2,5 seconden leeg te maken. Met voldoende herhaling was dit cijfer ongeveer het beste dat een gemiddelde gebruiker kon bereiken. Er moet echter opnieuw worden opgemerkt dat voor maximale afstand een veel lagere vuursnelheid nodig zal zijn voor de vliegwielen om maximale RPM’s te verkrijgen.

Waarde en plezier

De huidige Nerf Elite Rayven CS-18 met Firefly Tech-clips is beschikbaar voor ongeveer Dat is een premie ten opzichte van de oorspronkelijke vraagprijs van de Rayven Stinger die hier wordt beoordeeld, allemaal voor een iets grotere clip die je darts doet gloeien (terwijl je je blaster ook zwaarder maakt te dragen, in het proces). We denken niet dat dat een bijzonder sterke waarde is. De lichtere Stinger-versie vertegenwoordigt echter een veel realistischer voorstel. We zouden het als een winnaar hebben beschouwd. Voor de oorspronkelijke prijs noemen we het nog steeds een goede prijs, maar niet geweldig. Natuurlijk wordt de Stinger niet meer geproduceerd, dus het zal steeds moeilijker worden om nieuwe te vinden tegen elke prijs, tenzij we een heruitgave zien met nieuwe kleuren (alsjeblieft, Hasbro, laat dit gebeuren! Dit is de.

In al zijn versies was de Rayven een gewaagde zet van Nerf. Het vertegenwoordigt een ontwerptype dat vaak over het hoofd wordt gezien in de blastermarkt. Deze blaster is leuk en comfortabel, dus je kunt gewoon doorgaan met je bedrijf en je tegenstander neerschieten. En hoewel andere modellen vergelijkbare of betere prestaties kunnen bieden voor dezelfde of lagere prijzen, heeft de Rayven nog steeds zijn plaats. Voor degenen onder ons die geven om esthetiek, ergonomie en gebruiksgemak, staat de Rayven aan de top van de klas. Hoewel het misschien niet de beste blastertechnologie is, kan de bruikbaarheid ervan door sommigen zelfs in twijfel worden getrokken. Het is moeilijk om de unieke eigenschappen van de Rayven te ontkennen.

Dit is de schoonheid van helden en waarom het niet teleurstellend hoeft te zijn om ze te ontmoeten. Ja, misschien vindt u een paar tekortkomingen, en misschien is dat moeilijk onder ogen te zien. Maar soms helpt dat je gewoon om beter contact te maken, je realiserend dat je held je held is om een reden , niet vanwege de gebreken die je vindt, maar vanwege de manier waarop ze ze overwinnen en je nog steeds in vervoering brengen met het ding dat je aandacht trok in de eerste plaats. Dit is wanneer je je realiseert waarom ze op een voetstuk staan. Je realiseert je dat ze toch iets bijzonders hebben.