Wat Te Doen Met Overgebleven Rode Aardappelen? Dit Zijn Snelle Recepten

Als je ooit een grote partij rode aardappelen hebt gekookt, alleen om te worden achtergelaten met heel veel restjes, dan heb je geluk.

Hier zijn enkele snelle en gemakkelijke ideeën om die overgebleven aardappelen op te gebruiken.

Er is een recept voor elke maaltijd, van ontbijt tot diner.

Dus laat die restjes niet verloren gaan en ga koken.

Rooster Ze Voor Een Heerlijk Bijgerecht In Olijfolie Met Zeezout

Begin met het verwarmen van de oven tot 204 C.

Schrob vervolgens de overgebleven rode aardappelen goed schoon en snijd ze in gelijke stukken.

Vet een bakplaat licht in met olijfolie of bakspray als de oven warm genoeg is.

Leg de aardappelen op de bakplaat en besprenkel rijkelijk met olijfolie.

Roer er een grote hoeveelheid zeezout door, evenals andere kruiden, zoals zwarte peper of knoflookpoeder.

Bak de bakplaat ongeveer een uur in de oven, of tot de aardappelen krokant en goudbruin zijn.

Maak Er Aardappelpuree Van

Als je op zoek bent naar een snelle en gemakkelijke manier om van je overgebleven rode aardappelen aardappelpuree te maken, volg dan deze eenvoudige stappen.

Kook om te beginnen de aardappelen in lichtgezouten kokend water tot ze gaar zijn.

Giet vervolgens het water uit de pan en voeg een paar eetlepels boter toe terwijl je ze pureert met een aardappelstamper of elektrische garde.

Voeg tot slot wat melk of room toe tot je de gewenste dikte hebt.

Breng de aardappelpuree op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Voila!

Voor Een Klassiek Aardappelrecept Pureer Je Ze Met Boter, Knoflook En Bieslook

Dit recept roept 1 kg overgebleven rode aardappelen, 1/4 kop boter en 4 teentjes knoflook op. 2 eetlepels bieslook zijn ook nodig. Zout en peper naar eigen smaak.

Eerst wil je je overgebleven rode aardappelen in lichtgezouten water koken tot ze gaar zijn.

Giet vervolgens het water uit de pan en voeg een paar eetlepels boter toe terwijl je ze pureert met een aardappelstamper of elektrische garde.

Meng er wat knoflook en gehakte bieslook door. Kruid met peper en zout en pureer tot een gladde massa.

Bak Ze Tot Krokante Ovengebakken Frietjes

Het bakken van de overgebleven rode aardappelen tot krokante ovengebakken frites is niet alleen een gemakkelijke manier om van deze groenten een heerlijk en gezond tussendoortje of bijgerecht te maken, maar het is ook veel gezonder dan ze in olie te bakken.

Hier leest u hoe u aan de slag kunt.

Verwarm je oven voor op 232 C. Bekleed twee bakplaten met bakpapier.

Snijd vervolgens de restjes in gelijke stukken van ongeveer 1 centimeter dik.

Leg ze vervolgens op de bakplaten en besprenkel ze met olijfolie voordat je ze met wat zeezout bestrooit.

Plaats de bakplaten in de oven om ongeveer 45 minuten te bakken of tot ze goudbruin zijn.

Serveer met ketchup of een andere dipsaus naar keuze.

Voor Een Smakelijk Bijgerecht, Meng De Groenten Met Wat Citroen.

Dit is zo’n eenvoudig recept, maar het is absoluut een van mijn favoriete manieren om de restjes op te gebruiken.

Alles wat je nodig hebt zijn 1 kg aardappelen, 2 eetlepels olijfolie of boter en 4 teentjes knoflook.

Je kunt ofwel je keukenschaar gebruiken om de knoflook rechtstreeks in de citroen- en knoflookrode aardappelen te hakken, of je kunt de knoflook persen en mengen met de olijfolie of boter voordat je het combineert met de aardappelen.

Ze smaken beter als ze op hoge temperaturen worden gebakken, maar je kunt ze koken zoals je wilt.

Makkelijke Vegan Rode Aardappelsalade

Een vegan rode aardappelsalade is een uitstekend bijgerecht voor de lente en zomer.

Het is snel, gemakkelijk en smaakvol, terwijl het nog steeds eenvoudig genoeg is om meteen op te zwepen.

Begin met het pakken van wat rode aardappelen. Kook ze ongeveer 15 minuten.

Snijd vervolgens de groenten en scheur de blaadjes van je sla in stukjes. Pak ten slotte een pot vegan mayo.

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is alles in een kom mengen.

Combineer Ze Met Boerenkool Voor Een Gezonde, Voedzame Salade

Dit recept is makkelijk te maken, zeker als er restjes van een ander kookproject over zijn.

Combineer 1 kg rode aardappelen met 4 kopjes boerenkool, 2 eetlepels olijfolie, 1/2 kopje gehakte amandelen, zout en peper naar smaak in een grote kom.

Je hebt geen restjes boerenkool nodig om in tien minuten een heerlijke boerenkoolsalade te maken.

Wat Is De Houdbaarheid Van Gekookte Rode Aardappelen In De Koelkast?

De gekookte blijven over het algemeen tot 3 dagen goed, maar het is het beste om ze binnen een of twee dagen na het koken op te eten.

Wanneer uw aardappelen een poederachtige witte kleur beginnen te krijgen, weet u dat ze niet meer te repareren zijn.

Rode Aardappelen Kunnen Worden Ingevroren

Ja, ze kunnen worden ingevroren.

Snijd ze eerst in blokjes.

Blancheer vervolgens de in blokjes gesneden aardappelen ongeveer 3 minuten om eventuele bacteriën te doden voordat u ze in een diepvrieszakje of container doet.

Om te voorkomen dat ze drassig worden, moet je wachten tot ze volledig bevroren zijn voordat je ze aan een recept toevoegt.

Je kunt ze maximaal 3 maanden invriezen.

Is Het Oké Om Rode Aardappelen Te Pureren?

Ze maken de beste aardappelpuree.

Gewoon schillen, in blokjes of partjes snijden en koken tot ze gaar zijn.

Wat Kan Ik Doen Aan Te Gaar Gekookte Rode Aardappelen?

Maak je geen zorgen als je rode aardappelen te gaar worden.

Het is niet het einde van de wereld.

Het kan worden gebruikt in plaats van aardappelpuree om een rustieke, donzige textuur te creëren die goed past bij elke jus.

Voeg gewoon wat boter en melk toe aan de overgebleven gekookte rode aardappelen en pureer ze samen.

Kun Je Rode Aardappelen Invriezen Met De Schil Er Nog Aan?

Ja, het is veilig om ze in te vriezen met de schil er nog aan.

Zorg er wel voor dat u niet per ongeluk in uw vingers prikt terwijl u ze vastpakt, vooral als ze nog bevroren zijn.

Hoe Kun Je Rode Aardappelen Bewaren?

Rode aardappelen kunnen tot een jaar worden bewaard als ze op een donkere en koele plaats worden bewaard, zoals uw kelder of voorraadkast.

Kun Je Rauwe Rode Aardappelen Eten?

Het is niet aan te raden om rauwe rode aardappelen te eten omdat ze moeilijk te verteren zijn.

Door ze te koken, wordt het overtollige zetmeel verwijderd dat van nature in de rode schil aanwezig is, waardoor het voor je lichaam gemakkelijker wordt om voedingsstoffen op te nemen en hun vlees te verteren.

Ze worden ook zoeter na het koken, waardoor ze heerlijk smaken als ze gebakken, geroosterd of gebakken zijn.

Zijn Rode Aardappelen Voedzamer Dan Gewone Aardappelen?

Rode aardappelen zijn een gezonder alternatief voor gewone aardappelen omdat ze minder zetmeel en meer water bevatten.

Is Rode Aardappel Zoete Aardappel?

Rode aardappelen zijn geen zoete aardappelen.

Hoewel de schil van rode aardappelen rood is en de schil van zoete aardappelen oranje, is hun vruchtvlees helemaal niet vergelijkbaar.

Rode aardappelen zijn een zetmeelrijke groente die veel flexibeler is dan zoete aardappelen. Dit maakt ze een geweldig ingrediënt om te bakken, braden of pureren nadat ze zijn gekookt.

Conclusie

Er zijn veel manieren om overgebleven rode aardappelen heerlijk en gemakkelijk te maken.

Voor het perfecte bijgerecht kun je er krokante ovengebakken frites van maken of aardappelpuree met boter en knoflook.

Of je kunt ze combineren met boerenkool voor een gezonde salade die voedzaam is maar toch vullend.

Laat me weten wat je probeert.