Wat Veroorzaakte Het Overlijden Van Uw Auto-accu? Diagnose Voor Een Lege Auto-accu

Weet je nog hoe je je voelde toen je de motor van je auto niet kon starten vanwege een lege batterij?

Ik weet zeker dat je dergelijke momenten in de toekomst niet meer wilt meemaken. U zorgt goed voor uw auto, maar begrijpt niet hoe de accu zo vroeg leeg liep in vergelijking met anderen. Rechts?

Nou, dat is waar ik je over wil vertellen.

Het is mogelijk om de accu van uw auto langer mee te laten gaan dan die van u. En daarvoor moet u de redenen weten waarom uw auto-accu steeds leeg raakt.

U kunt dan zorgen voor de dingen die de batterij leegmaken en de levensduur van de batterij verlengen.

Laten we nu eens kijken welke factoren ervoor kunnen zorgen dat een batterij sneller doodgaat en hoe we lege batterijen kunnen diagnosticeren.

7 Redenen Waarom Autobatterijen Moeten Worden Gedemonteerd

7 Redenen Waarom Autobatterijen Moeten Worden Gedemonteerd

Accu’s van auto’s kunnen om verschillende redenen dood gaan. Uw auto-accu kan om een of meer van deze redenen volledig leeg zijn geraakt.

1. Oude batterij

Als u de batterij langer dan 3 tot 4 jaar gebruikt, is het tijd om de batterij te vervangen. Oude batterijen kunnen niet genoeg lading bevatten om de auto’s van voldoende stroom te voorzien.

Gewoonlijk functioneert een auto-accu ongeveer 2 en een half jaar goed als er geen andere complicatie is. Als de batterij niet goed wordt onderhouden, is het misschien de moeite waard om naar een vervanging te zoeken.

2. Defecte dynamo

Een dynamo is een onderdeel dat uw accu tijdens het rijden oplaadt en in optimale conditie houdt. Een defecte dynamo kan uw batterij snel leegmaken door lampen, airconditioners en radio’s van stroom te voorzien. De meest voorkomende redenen waarom een dynamo defect kan raken, zijn losse riemen, versleten spanners.

Als uw batterij bijna om de dag leeg raakt, controleer dan de staat van de dynamo.

3. Meerdere korte schijven

Meerdere korte ritten hebben ook invloed op uw auto-accu. Wat ik bedoel met meerdere ritten is, je auto starten en een tijdje rijden en dan de motor uitzetten en weer starten, en het steeds herhalen.

De accu levert stroom aan het ontstekingssysteem van de motor wanneer deze wordt gestart. De accu is nodig om veel vermogen aan de motor te leveren en legt een grote druk op de motor.

De dynamo krijgt niet genoeg tijd om de accu volledig op te laden als u de motor blijft stoppen en starten. Hierdoor wordt de batterij zwakker. De volgende keer dat u uw motor start, zal het niet zo eenvoudig zijn.

4. Weersfeiten

De grootste vijand van uw auto-accu is het weer. Extreme hitte en extreme kou kunnen uw batterij snel vernietigen. Uw batterij kan worden gedood door extreme temperaturen boven 100 ° F of onder -12 ° C.

Bovendien, als u uw auto bij dergelijke temperaturen rijdt en de motor regelmatig start en stopt, duurt het langer dan normaal om te starten, terwijl de batterij behoorlijk wordt beschadigd.

5. Losse batterijkabels

Soms starten de auto’s de motor niet vanwege de slechte verbindingen. De motor start niet als de kabels los zitten of als de aansluitingen gecorrodeerd en vuil zijn. Als gevolg hiervan wordt uw batterij met de dag zwakker.

Controleer die verbindingen daarom regelmatig en draai ze vast als u losse verbindingen aantreft. Gebruik een tandenborstel om gecorrodeerde of vuile contactpunten te reinigen.

6. Parasitaire afvoer

De accu van uw auto levert een lage voltstroom om de klok, airconditioning, radio en alarmsysteem van stroom te voorzien, zelfs als de motor is uitgeschakeld. Parasitaire drain is een normaal verschijnsel.

Als de bedrading defect is, verkeerd geïnstalleerde accessoires of defecte zekeringen, dan kan de batterij extreem parasitair leeglopen. Dit leeglopen is behoorlijk ernstig omdat het de batterij de hele tijd blijft leegmaken. Om uw batterij te sparen, moet u extreme parasitaire afvoer repareren.

7. Menselijke fout

Autobezitters hebben dit een paar keer gedaan. Weet u nog de laatste keer dat u de koplampen van uw auto aan liet staan en vergat de kofferbak te sluiten en ’s ochtends ontdekte dat de auto niet start?

Zorg er daarom voor dat u, voordat u de auto verlaat, de koplampen, binnenverlichting, radio, airconditioning, kofferbak en andere dingen die de batterij gebruiken, uitgeschakeld zijn. Laat de batterij niet de prijs betalen voor uw fout.

Tekenen Dat Uw Auto-accu Bijna Leeg Raakt

De meeste auto-accu’s gaan niet plotseling dood. Als er iets kritieks aan de hand is met de batterij, zal deze tekenen vertonen voordat uw onwetendheid hem doodt. U moet deze tekens kennen om ervoor te zorgen dat uw batterij iets langer meegaat.

1. Het is moeilijk om te beginnen

Het is niet erg als u uw auto af en toe moeilijk start. Als je elke keer moeite hebt om je auto te starten, is de kans groot dat de accu defect is.

Raak niet in de war met harde starts veroorzaakt door een sensorprobleem of vervuilde bougies. Als het moeilijk is om de motor te starten, kan dit te wijten zijn aan een zwakke of lege batterij.

2. Lichten flikkeren

U hebt waarschijnlijk de nachtmerrieachtige situatie meegemaakt waarin de koplampen van uw kat plotseling flikkerden en automatisch werden gerepareerd?

Het gebeurt dat de batterij leeg is. Het instrumentenpaneel dimt ook ’s nachts als de batterij niet in staat is om voldoende stroom te leveren.

Dat gebeurt omdat al je accessoires in de auto alleen door de accu worden gevoed. En als er iets mis is met de batterij, of als deze niet genoeg energie heeft om alle accessoires van stroom te voorzien, dan zult u dergelijke activiteiten van verschillende accessoires opmerken.

Als de lampjes wel werken maar de motor niet start, kan er sprake zijn van een technisch probleem.

3. Slecht alarmsysteem

Auto’s die zijn uitgerust met een startonderbreker of een alarmsysteem, als het alarmsysteem op die auto’s zwakker wordt, of het de centrale vergrendeling is, allemaal tekenen van een defecte accu.

Tekenen In Verschillende Stadia

Een stervende batterij vertoont tekenen voordat u de motor start, tijdens het opstarten en wanneer u met de auto rijdt. Laten we op basis van deze drie fasen eens kijken hoe een stervende batterij zich gedraagt.

1. Pre-opstarten

  • Het maakt niet uit in welke richting u uw sleutel draait, er zullen geen lichten, meters of elektrische reacties zijn.
  • U moet de batterij meer dan 3 keer per week verwisselen. Soms kan het zelfs 5 keer zijn.
  • De accu gaat leeg als je de auto ongeveer 30 minuten stil laat staan. Soms kan het tot 15 minuten duren.
  • Er is een probleem met de starter en of de dynamo, ook al hebt u deze al vervangen.

2. Tijdens het opstarten

  • Het kan tot 3 beurten duren voordat uw auto start als de batterij slecht is. En het kan best vermoeiend voor je zijn. Na drie keer proberen voelt het niet goed. Het enige wat je hoort is het klikken van de motor.
  • Voordat de motor wordt gestart, flikkeren en dimmen de lampjes van de accessoires.
  • Tijdens het winterseizoen is de situatie zelfs vermoeiend en moeilijk om de motor te starten. U zult lange tijd moeten zitten om de wielen eindelijk te laten rollen.
  • Tijdens het opstarten piept de accessoireriem kort.

3. Tijdens het rijden

  • Tijdens verkeersstops loopt de auto licht ruw stationair.
  • Radio, airconditioning en andere accessoires worden plotseling uitgeschakeld.
  • Wanneer u zware lasten vervoert of heuvels oprijdt, piept uw accessoireriem.
  • Als je gas geeft, knipperen de lampjes van de accessoires of gaan ze plotseling uit.

Gebruik Een Multimeter Om Aftappen Te Diagnosticeren

U kunt ook een eenvoudige diagnose bij u thuis uitvoeren met een multimeter. Dit apparaat laat je zien hoeveel stroom er op een bepaald moment nog over is. Dit toestel is verkrijgbaar vanaf 20 dollar.

Bevestig de multimeter aan de negatieve pool van uw auto en controleer het scherm. Als het toestel meer dan 25 mAh aangeeft, dan is de batterij ergens aan het leeglopen.

Open ons de zekeringkast en verwijder alle zekeringen totdat het apparaat onder de 25 mAh aangeeft. U zou nu het probleem met uw batterij moeten kunnen bepalen.

Hoe Lang Gaat Een Auto-accu Mee?

Een auto-accu gaat doorgaans niet lang meer dan drie jaar mee. Het kan zelfs langer meegaan, afhankelijk van hoe oud de batterij is. Er zijn echter enkele feiten over hoe lang een auto-accu meegaat die u moet weten.

Daar zijn ze:

  • Zelfs als de fabrikant beweert dat de batterij vijf jaar meegaat, is de maximale levensduur van autobatterijen slechts twee tot drie jaar. Als iemand beweert dat een auto-accu een lange levensduur heeft, moet hij of zij een ontvangstbewijs overleggen.
  • Daarom moet u, zelfs als de conditie van de batterij goed is, elke twee tot drie jaar vervangen.
  • Ook de dynamo, solenoïde, starter, accupolen, kabels kunnen de levensduur van uw accu beïnvloeden. Zorg ervoor dat ze onder alle omstandigheden in orde zijn.
  • Zelfs als de batterij geen tekenen van ouderdom vertoont, moet deze toch op eventuele problemen worden gecontroleerd. Overweeg om de oude batterij te vervangen voordat een probleem begint.
  • U zult uw batterij vaker moeten vervangen als de temperatuur in uw omgeving erg koud is. U kunt dus maar beter voor uw batterij zorgen voordat deze erger wordt.

Onderhoudstips voor de batterij

U wilt dat de accu van uw auto zo lang mogelijk meegaat, dus u moet er goed voor zorgen. Hieronder vindt u mijn beste suggesties voor het onderhouden van uw batterij, zodat deze langer meegaat.

  • Zorg ervoor dat de batterij altijd schoon is en vrij van vuil, vuil of ander vuil.
  • Inspecteer schroeven, klemmen, de klemmen en kabels op breuken of losse verbindingen. Zorg ervoor dat ze schoon en vrij van corrosie zijn.
  • Bevochtig de kabels en palen voor extra bescherming met een dunne laag hittebestendig vet.
  • Inspecteer ook de behuizing en zoek naar tekenen van beschadiging. Als u een beschadiging op de behuizing aantreft, is dit te wijten aan overbelasting. Overweeg om de batterij binnenkort te vervangen.
  • Wanneer u op het punt staat de batterij op te laden, zorg er dan voor dat de doppen zich binnen de ruimte bevinden.
  • Vul de batterij met gedestilleerd water voordat u deze oplaadt. Het verkleint de ruimte voor het accumuleren van het gas.
  • Voorkom brandgevaar door voor het opladen een natte doek over de doppen te leggen.
  • Verplaats tijdens het opladen ontvlambare vloeistoffen of gassen naar een ander gebied.
  • Sluit de lader na het aansluiten op de terminals aan op een stopcontact. Het voorkomt dat er vonken ontstaan.
  • Houd metalen voorwerpen uit de buurt van de batterij.
  • Om gecorrodeerd materiaal van de aansluitingen te verwijderen, kunt u de opladerclips schudden. Gecorrodeerd materiaal kan een hoge weerstand creëren en de terminals oververhitten en de laadstroom verminderen.
  • Het is het beste om geen metalen of armbanden te dragen tijdens het opladen van de oplader. Het heeft de neiging om je handen te verbranden.
  • Gebruik altijd een op een transformator gebaseerde oplader. Zorg ervoor dat u de clips verwijdert nadat de AC-stekker uit het stopcontact is gehaald.
  • Laatste woorden

    Als het gaat om de batterij van uw auto, mag u de staat ervan niet over het hoofd zien. Om de auto en zijn accessoires goed te laten werken, is de batterij essentieel. U moet voor uw batterij zorgen en niets doen waardoor deze het meest leeg raakt.

    U moet de batterij onmiddellijk vervangen als u tekenen van een bijna lege batterij opmerkt.

    U bevindt zich mogelijk in een noodsituatie waarbij uw auto niet wil starten. Als je ver van huis bent, kan de situatie erger worden.