Rode Chili Vlokken Vs Rode Peper Vlokken. Wat Is Beter?

Rode pepervlokken en rode chilivlokken klinken misschien bijna identiek aan elkaar, maar dat is niet voor iedereen het geval. Dat zijn ze niet. Deze twee kruiden bevatten veel verschillen in de oorspronkelijke ingrediënten, kleur, smaak en gebruik.

De post van vandaag is perfect als je details wilt en deze vlokken wilt onderscheiden. Blijf kijken!

Snelle Feiten

Rode chilivlokken:

  • Ingrediënten: Slechts één soort chili
  • Kleur: één tint rood
  • Smaak: Mild heet
  • Gebruik: Op elk gerecht dat je een lichte kick van warmte wilt geven

Rode pepervlokken:

  • Ingrediënten: Veel soorten paprika’s
  • Kleur: Er zijn veel tinten rood en wit
  • Smaak: Heet tot op het heetst
  • Gebruik: elk gerecht dat een pittige stoot nodig heeft.

Zijn Ze Hetzelfde?

Niet precies. Deze producten kunnen door elkaar worden gebruikt, maar ze zijn niet hetzelfde.

Ingrediënt

Hun ingrediënt is het eerste en meest onderscheidende verschil.

Chilivlokken worden meestal gemaakt van één soort chili. Hierdoor geniet je in één hap van de pure smaak van chilivlokken.

Deze vlokken kunnen worden gemaakt met elk type chili dat je lekker vindt, maar de meest populaire soorten chili zijn Urfa Biber-chili en chipotle-chili.

Aan de andere kant zijn de pepervlokken als een peperfeest. In tegenstelling tot het bovenstaande bevatten deze complexe vlokken echter zoveel soorten gemalen peper tegelijk.

De ingrediënten variëren afhankelijk van de gebruikte pepersoort, zoals Anaheim-pepers, Fresno-chili, paprika, jalapeo-peper en cayennepeper, waar momenteel veel vraag naar is.

Kleur

Rode chilivlokken zijn voornamelijk rood vanwege de manier waarop ze zijn gemaakt. Hoewel de kleur van het product varieert op basis van de verwerkte peper, zijn ze meestal verkrijgbaar in twee tinten: diep biesrood en fel wazig rood.

De pepervlokken kunnen ook wit zijn of gemengde tinten rood. Bovendien zijn deze vlokken vaak veelkleurig vanwege de combinatie van verschillende pepers die worden meegeleverd en de droogprocedure.

Rode pepers worden na verwerking tot poeder vermalen zodat er geen witte pitjes achterblijven.

Smaak

Chilivlokken, zoals paprika’s, zijn heet. Ze zijn heet, maar het niveau van kruiden is minder en kan zoet smaken, afhankelijk van welke chili-soorten werden gebruikt.

Dus, mensen die nieuw zijn in het eten van chili, moeten dit type eerst proberen, omdat ze geen significante invloed hebben op hun gerecht.

De pittigheid van rode peper is een ander ding om te overwegen. Chilizaden zijn een veelgebruikt ingrediënt in rode paprika’s. Dit maakt hun smaak intens.

Lees daarom altijd de verpakking voordat je koopt, zodat je niet met één super pittig product eindigt dat je niet aankunt. Als je echter een trouwe vriend bent van pittigheid en warmte, is deze optie de juiste keuze.

Toepassingen

Je kunt aan bijna elk recept een snufje chilivlokken toevoegen. Het past goed bij de meeste voedingsmiddelen, waaronder pizza’s en salades.

Je zult misschien aangenaam verrast zijn over het verschil dat een klein snufje rode chilipoeder kan maken voor je maaltijden.

Rode paprika’s hebben ook veel toepassingen. Rode pepers zijn veelzijdig en kunnen worden gebruikt om elk gerecht op te fleuren. Rode pepers kunnen verzengend zijn, dus het is het beste om ze te vermijden als je een beginner bent.

Kunnen Ze Elkaar Vervangen?

Ja. Als je bijvoorbeeld buffalo fried wings dressing bereidt, kun je 5 eetlepels chilivlokken vervangen in plaats van 3 eetlepels rode peper.

Omdat chili niet zo heet is als rode peper, wil je twee of drie keer zoveel gebruiken. Als u 1 theelepel, 1 eetlepel of 1 eetlepel chilipoeder gebruikt in uw recept voor plantaardige vinaigrette, vervangt u dit door 1 theelepel of 1 eetlepel rode peperpoeder.

Als alternatief, als je wilt dat het recept minder heet is, gebruik dan chilipoeder en combineer ze met elk voedsel.

Begin met een kwart theelepel rode pepervlokken. Verhoog vervolgens de hoeveelheid om de veiligheid te garanderen. Je kunt geleidelijk meer warmte toevoegen als je dat nodig hebt.

Welke Is Goedkoper?

Beide hebben zowel betaalbare als dure opties. Qua prijs is er niet veel om uit te kiezen. Het kan per merk verschillen. Bovendien heeft kwaliteit ook invloed op de prijsstelling van chilivlokken of pepervlokken. Het is aan u.

Wat Is Beter?

Er is geen specifiek antwoord op deze vraag, omdat elke vraag het beste is voor een specifiek doel. Het maakt niet uit hoe pittig het is.

Rode pepervlokken zijn een goede keuze als je van pittig eten houdt. Deze vlokken kunnen een slimme keuze zijn als je constant aan het koken bent en extra warme gerechten eet.

Aan de andere kant zijn chilivlokken nog steeds een goede optie, vooral als je hittetolerantie niet zo hoog is. Chilivlokken zijn geweldig om je gerecht een pittige kick te geven. Maar wat je ook doet, onthoud dat balans nog steeds het doel is.