Top 18 Meest Populaire Soorten Vlees Voeding En Feiten

Er zijn veel soorten vlees, en velen van hen waren de primaire bron van menselijke consumptie voor millennials.

Ze hebben over het algemeen een hoog voedingsgehalte en bevatten een breed scala aan essentiële mineralen. Dit artikel bespreekt 18 soorten vlees en hun voedingsprofielen, unieke kenmerken en mogelijke problemen.

Kip

Tegenwoordig is kip het meest geserveerde gevogelte. Dankzij het aanpassingsvermogen en het lagere vetgehalte wordt kip een hoofdbestanddeel. Experts zijn het erover eens dat kip het populairste witte vlees ter wereld is.

Volgens experts is kipfilet een van de gezondste eiwitopties die je kunt kopen. Dus een portie van 85 g (85 g) van de kipfilet biedt 170 calorieën plus slechts 7 gram vet. Ook bevat de kipfilet 25 gram eiwit en weinig ijzer.

Verschillende delen van de kip bevatten meer calorieën. Een drumstick heeft 180 calorieën in een portie van 85 gram, terwijl een dij 210 calorieën heeft en een wings 240 calorieën.

Kip is goedkoper dan rundvlees en heeft een lager vetgehalte. Kip heeft qua eiwitgehalte ongeveer dezelfde hoeveelheid eiwit als rundvlees.

Salmonella-infectie kan een ernstig probleem zijn bij pluimvee. Voedsel dat besmet is met Salmonella en E.coli kan bij mensen diarree en andere gevaarlijke ziekten veroorzaken.

Als gevolg hiervan raden we aan om een hoge mate van reinheid te behouden bij het koken en verwerken van kip om te eten om de kans op het krijgen van een infectie te verkleinen.

Klanten geven om de gezondheid van hun kippen, zo blijkt. In een onderzoek stelden consumenten meer waarde aan het welzijn van kippen dan aan de prijs bij het kiezen van een kip.

Kalkoen

Kalkoen is een grote hoendersoort en behoort tot dezelfde witvleesgroep als kippen. Kalkoenvlees is iets donkerder dan kip, maar bevat minder calorieën.

Als u op zoek bent naar een bekende optie voor wit vlees, is kalkoen niet zo bekend als kip. Hoewel delen van kalkoenvlees, vooral de borst, minder mals zijn dan kippenvlees, bevatten ze nog steeds veel magere eiwitten.

Een portie kalkoenborst van 85 g (85 g) bevat 160 calorieën, waarbij de dij, drumstick en vleugel iets meer bevatten. Kalkoen is een geweldige bron van eiwitten en bevat ook veel vitamines uit de B-groep.

Veel van de voordelen van kalkoen zijn te vergelijken met kip. De borst, drumsticks en vleugels zijn uitstekende bronnen van vetarm vlees. Turkije is een betaalbaar ingrediënt, maar het is ook rijk aan voedingsstoffen.

Het is niet verwonderlijk dat kalkoen vanwege zijn gevogelte-eiwit kwetsbaar is voor verschillende bacteriële infecties. Veel wetenschappers geloven dat deze infectie van kalkoenvlees met E. coli, Salmonella of Listeria verband houdt met verschillende kwalen.

Volg bij het bereiden en koken van deze vogel dezelfde strikte richtlijnen voor reinheid als voor kip.

Eend

Een witvleesgroep omvat eend. Hoewel eendenvlees donkerder is dan kip of kalkoen, wordt het nog steeds als wit vlees beschouwd.

De Pekingeend is een bekende Chinese lekkernij. Je kunt ook eendenpaté maken met eendenorganen, of je kunt de borst met het vel bakken.

Eendenvlees is, net als ander pluimvee, een rijke bron van eiwitten en veel vitamines en mineralen.

4,5 milligram ijzer, 13,9 milligram selenium en 186 milligram fosfor zijn verkrijgbaar in 100 gram eendenborst zonder vel. Deze voedingswaarden (ADH) vormen ongeveer 20-25 procent van uw dagelijkse inname.

Eend is een vleessoort boordevol voedingsstoffen, waardoor het een fantastische keuze is voor een gezond voedingspatroon. Eend is een geweldige bron van antioxidanten, mits goed bereid. Volgens onderzoek bevat geroosterd eendenvlees meer antioxidanten dan rauw vlees.

Als je zelf een eend wilt koken, hoef je je daar geen zorgen over te maken. Om verzadigd vet in dit heerlijke gevogeltemeel te verminderen, moet u de schil verwijderen voordat u het thuis kookt.

Gans

Hoewel dit geen algemeen voorkomende hoendersoort is, is een extra selectie voor wit vlees los, dus het kan een uitdaging zijn om te krijgen.

Net als elk ander gevogelte zit dit witte vlees boordevol eiwitten en minder vet zodra je de schil verwijdert. Bovendien bevat gekookte gans vitamine B6, niacine, riboflavine, vitamine B12 en andere voedingsstoffen. Selenium en ijzer zijn ook overvloedig aanwezig in ganzen.

Fazant

Men beschouwt fazant als een duur eiwit, een bekend wild in Europa en de Verenigde Staten. Mensen beschouwen fazant ook als een hoogwaardige eiwitbron vanwege de heerlijke smaak.

De fazant levert veel B-vitamines, wat nogal een verschil is met andere hoendersoorten. Ze zijn ofwel wild of zijn grootgebracht in weiden die hen van gras voorzien.

Hoewel fazantvlees geen gezondheidsrisico’s met zich meebrengt, is het raadzaam om dit vlees (zoals bij ander pluimvee) goed te garen om het gevaar van door voedsel overgedragen ziekten te verminderen.

Antilope

Deze hertenachtige soorten behoren tot een grotere groep herkauwers, waaronder geiten en ossen.

Antilopen zijn mild van smaak vanwege hun gezonde levensstijl en vetarme voeding. Hun vlees is dus veel gezonder dan ander rood vlees. Tegelijkertijd bevat antilopenvet een meer evenwichtige verhouding van meervoudig onverzadigde vetzuren dan die van andere dieren.

Een portie van 85 g kan 110 tot 130 calorieën leveren, afhankelijk van de snit. Vet is goed voor 2 gram, terwijl eiwit tot 25 gram kost.

Antilope deelt ook vergelijkbare vitamine- en mineraalprofielen met rundvlees. Antilopevlees is rijk aan ijzer (5 mg/oz), vitamine B12 (3,6 mg/113 g), vitamine B6 en vitamine B6.

Rundvlees

Hoewel kip en varkensvlees populair zijn, is rundvlees het meest geconsumeerde type rood vlees. Als het met mate wordt ingenomen, kan rood vlees relatief gunstig zijn voor uw gezondheid. Rundvlees is bijvoorbeeld een belangrijke bron van ijzer, vitamine B12 en zink.

Volgens verschillende onderzoeken biedt grasgevoerd rundvlees de gezondste stukken vlees. Gemalen grasgevoerd rundvlees bevat 19g eiwit en 12g vet in 85 gram. Deze portie is ook rijk aan goede zuren zoals de linol- en omega-3 vetzuren.

Ook beweerde de National Health Service dat rundvlees voor veel mensen een voedzaam ingrediënt is van een uitgebalanceerd voedingspatroon. Toch zijn portiecontrole en focus op het kiezen van mager vlees cruciale factoren.

Er is geen bewijs dat matige consumptie van mager rundvlees het risico op hartaandoeningen verhoogt, omdat vetrijk rood vlees cholesterol bevat. Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat bewerkt rundvlees een risico kan vormen voor uw gezondheid.

Ook de bereiding van rood vlees is een punt van zorg. Onderzoek heeft uitgewezen dat verhit rundvlees kan leiden tot de vorming van kankerverwekkende stoffen in het vlees, waardoor de kans op het ontstaan van meerdere soorten maligniteiten groter kan worden.

Varkensvlees

Vanwege het hoge myoglobinegehalte wordt varkensvlees gecategoriseerd als rood vlees.

Varkensvlees is een van de meest geprefereerde eiwitten over de hele wereld vanwege de betaalbaarheid en het indrukwekkende voedingsprofiel. Net als bij ander vlees, varieert het specifieke voedingsgehalte van varkensvlees op basis van de snede.

Onderzoek heeft aangetoond dat mager varkensvlees kan worden vervangen door kip of rundvlees om vet te verliezen. Mager varkensvlees is, wanneer het in evenwicht wordt gegeten, net zo goed als kip of rundvlees.

Een portie van 85 gram geroosterde varkenshaas (248 calorieën) bestaat bijvoorbeeld uit slechts 3,5 gram vet. Varkenskoteletten bevatten 11 gram vet per portie, terwijl spareribs 21 gram vet per gerecht bevatten. Varkensvlees is, net als bij ander rood vlees, een geweldige bron van ijzer en eiwitten.

Varkensvlees is ook een geweldige bron van essentiële vitamines en mineralen. Varkenslende is rijk aan vitamine B6, thiamine en niacine. Ze zijn essentieel voor een gezond metabolisme en de gezondheid van het cardiovasculaire systeem.

Het beste van varkensvlees is echter dat het ondanks het hoge gehalte aan voedingsstoffen super betaalbaar is.

Varkenskoteletten met een hoog vetgehalte kunnen echter leiden tot overmatig cholesterol. Dit is de belangrijkste oorzaak van hart- en vaatziekten. Varkensvlees bevat echter veel omega-6-vetzuren, wat kan leiden tot een tekort aan omega-3-vetten.

Daarnaast is varkensvlees ook vatbaar voor veel parasieten of bacteriële ziektes. Als gevolg hiervan is het van cruciaal belang om varkensvlees voor consumptie zorgvuldig te verwerken.

Zwijn

In tegenstelling tot verschillende soorten rood vlees, is de smaak van wilde zwijnen sterk en enigszins aards en rijk. Het is ook voller en slanker in vergelijking met vergelijkbare games. De kook- en serveertechnieken zijn hetzelfde als bij elk ander eiwit.

Ossenhaas kan op middelhoog vuur worden gebakken. Aan de andere kant, voel je vrij om steak, rundergehakt en chaps te barbecueën of te bakken met kruiden en kruiden (naar jouw voorkeur). Als je een stoofpotje, gestoofd of aangebraden varken wilt hebben, is het gebruik van de schenkels en korte ribben de beste keuze.

Er is heel weinig om over te praten als het gaat om de voedingswaarde. Met een portie wild zwijn van 85 g verbruikt u 104 calorieën en 2.

83g dik zwijn is een slechte keuze voor regelmatig eten. Het kan cholesterol verhogen en verschillende hartgerelateerde aandoeningen veroorzaken.

Bizon

Bizon is gezonder dan ander rood vlees en heeft een lager vetgehalte. Het is een uitstekende eiwitvervanger voor diegenen die hun calorie- en vetinname willen verminderen.

Het biedt een vergelijkbaar mondgevoel als rundvlees met een scherpere smaak. Tegelijkertijd zit bizon boordevol eiwitten en is ze rijk aan cholesterol, zoals verklaard door de hoge 152 calorieën met 7,3 gram vet in een portie van 85 g. Bizons zijn een goede bron van mineralen, omdat ze 15% ijzer en 1,2% calcium bevatten.

Tijdens het koken kun je het op dezelfde manier verwerken en serveren als rundvlees (grills, stoofschotels en barbecues maken en het zelfs in hamburgerpasteitjes doen als het eenmaal gemalen is).

Vergeleken met alternatief wildvlees, kan bizon echter te duur zijn, waardoor het voor veel mensen moeilijk te betalen is.

Lams- En Schapenvlees

Wist je dat de gezondste soorten rode eiwitten die zijn van de kleinste stukjes lams-/schapenvlees? Lamsvlees is een uitstekende keuze voor je gezondheid omdat het alle essentiële aminozuren bevat en een hoog eiwitgehalte heeft.

Opmerking: Ter informatie: het belangrijkste onderscheid tussen schapen- en lamseiwit is dat schapenvlees het vlees is van volwassen schapen in plaats van lammeren.

Een portie van 85 g lamsvlees gekookt met 20 gram eiwit levert 42% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Lam is een geweldige bron van vitamine B12, niacine en andere voedingsstoffen.

Deze portie lamsvlees heeft een vetgehalte van 8,6 gram, dat is meer dan de helft van de hoeveelheid onverzadigd vet. Daarom is frequente consumptie van lams- / schapenvleeseiwit niet aan te raden. Hoewel het alarmerend klinkt, moet u er rekening mee houden dat het vetgehalte van lamsvlees aanzienlijk varieert, afhankelijk van de snit die u kiest.

Overweeg magere stukken lamsvlees zoals ossenhaas of dij voor de beste gezondheid. Onthoud dat vetvrije porties lamsvlees, zoals de ribben en schouders, aanzienlijk meer calorieën kunnen bevatten dan die met vet.

U betaalt meer als u lamsvlees aan uw maaltijden toevoegt. Lams- en schapenvlees zijn duurder dan varkensvlees, rundvlees en kip. Om het risico op het ontwikkelen van kankerverwekkende toxines te verminderen, is het belangrijk om verwerking met hoge temperaturen te vermijden.

Vis

Naast de consumptie van kleine en middelgrote vis, vissen bepaalde landen op enorme vissen zoals dolfijnen en walvissen voor menselijke consumptie.

In vergelijking met andere soorten vlees is vis een van de gezondste van allemaal. Het National Institute of Health moedigt vis in zijn project aan om een mager eiwitalternatief voor rood vlees te zijn.

Kijk naar de voedingswaarde van roze zalm. Een enkele portie bevat 127 calorieën, 4 g vet en 57 mg cholesterol. Met andere woorden, in een typische maaltijd met vis (4 porties) krijg je 20 tot 25 gram eiwit en 0,33 milligram ijzer binnen. Dit vlees is rijk aan omega-3-vetzuren, die essentieel zijn voor de ontwikkeling van de hersenen en het zenuwstelsel.

Hoewel kleinere soorten zoals sardines sterk worden aanbevolen, vormen volgens deskundigen grotere vissen, waaronder tonijn, de dreiging van schadelijk kwik. Het is beter om uw inname van grotere vissen te beperken.

Geitenvlees

Tegenwoordig zijn verschillende soorten vlees gezonder dan andere, maar geitenvlees is een van de gezondste.

Als gezond alternatief voor varkensvlees en rundvlees biedt geitenvlees inderdaad minder calorieën en toch het equivalente eiwitgehalte. Omdat het weinig cholesterol, vet en calorieën bevat, kun je er zonder schuldgevoel van genieten.

Het voedingsprofiel van geitenvlees is een duidelijke indicator van de gezondheid. Een portie geitenvlees van 85 gram levert slechts 122 calorieën plus 2,5 gram vet en 23 gram eiwit. Dit vlees is veel ijzerrijker dan rundvlees, kip en varkensvlees.

Terwijl mensen in de VS en Noord-Europa geitenvlees zelden als voedsel zien, is het een van de meest favoriete eiwitten in de mediterrane, Afrikaanse en Midden-Oosterse culturen. Het verscheen inderdaad in veel lokale gerechten zoals stoofschotels, gebraad, gegrilde gerechten en curries.

Hertenvlees

Net als bij ander mager rood vlees zoals hertenvlees of hertenvlees, heeft hert veel gezondheidsvoordelen.

Hoewel wild een van de beste soorten magere eiwitten is, weerhoudt de hoge prijs ervan de meeste mensen ervan het te consumeren. Ook, ondanks dat het relatief weinig vet heeft, waardoor mensen denken aan een droge textuur, biedt hertenvlees veel smaak.

Vanwege de voedingswaarde is het een uitstekende keuze voor rood vlees. Het is rijk aan eiwitten (26 gram) maar ook laag in calorieën en vet (2 gram), waarvan meer dan de helft onverzadigd (in een portie van 85 gram). Hertenvlees bevat ook veel belangrijke componenten, zoals alle B-vitamines.

elanden

Elanden zijn, net als zwijnen of hertenvlees, ook rood vlees. Dit biedt veel gezondheidsvoordelen.

De lendenen, nek, bovenste schouders, achterhand, nek (inclusief borst), ribben en schenkels zijn de meest smaakvolle delen van elanden. Net als bij ander vlees, kunnen mensen elanden verwerken met behulp van verschillende delen en methoden.

Terwijl elandlende de perfecte keuze is voor steaks (die mensen snel op hoge temperaturen koken), zijn de voorste schouders geweldig voor hamburgers en worstjes. Tegelijkertijd kun je ook langzaam geroosterde borst maken die delicaat is en smelt in je mond.

Elk is een eiwit dat rijk is aan magere eiwitten, dus het is niet verwonderlijk dat een portie eland van 85 gram 94 calorieën en 1,23 gram vet bevat. Dit is een van de meest opmerkelijke cijfers. Het bevat ook 13% ijzer, 6% kalium en andere essentiële mineralen die essentieel zijn voor uw gezondheid.

Garnaal

Volgens een recent onderzoek geven Amerikaanse consumenten de voorkeur aan garnalen boven alle andere soorten zeevruchten. Als gevolg hiervan consumeren ze meer dan 25% van de jaarlijkse inname van zeevruchten. De gemiddelde Amerikaan consumeert jaarlijks 2 kg garnalen, volgens de wiskunde.

Hoewel ze eiwitrijk en vetarm zijn, is garnalen ook een goede toevoer van omega-3-vetzuren. Schaaldieren zoals garnalen hebben echter één probleem: ze hebben een hoger zout- en cholesterolgehalte dan verschillende soorten vis en schaaldieren. Mensen met bepaalde gezondheidsproblemen moeten mogelijk vermijden om te vaak garnalen te eten.

Een portie garnalen van 85 g bevat 100 calorieën en 1,5 g vet. Bovendien bevat een portie van dezelfde grootte 4% vitamine A, 8% calcium, 2% ijzer en met name 60% selenium. Veel mensen profiteren van het hoge seleniumgehalte vanwege de verbazingwekkende antioxiderende eigenschappen.

Konijnenvlees

Omdat konijnen worden grootgebracht voor voedsel, vallen ze onder de categorie wildvlees. Konijn is mager vlees dat, net als ander rood vlees van wild, een goede bron van eiwitten en mineralen kan zijn.

Konijn is in veel regio’s geen gebruikelijk ingrediënt, ondanks dat het voor velen een gezonde eiwitkeuze is. In culturen waar mensen ze wel consumeren, levert konijnenvlees echter een heerlijk, caloriearm gerecht op.

Konijn heeft een superieure voedingswaarde en calorievoordeel dan rundvlees of varkensvlees. Een portie van 85 gram gestoofd konijn bevat ongeveer 147 calorieën en minder dan 3 gram vet. Er zijn ook 28 gram eiwit en een gezond aantal vitamines en mineralen in dezelfde maat.

Konijnenvlees zou veel vitamine B12 kunnen leveren. Met slechts 85 gram kunnen mensen in hun dagelijkse vitamine B12-behoefte voorzien. Bovendien is selenium (13%) met zink (13%) ook overvloedig aanwezig in het vlees (18% ADH), wat de sleutel is tot een betere immuniteit en bloedsomloop.

Er is echter een gevaarlijke ziekte genaamd tularemie bij wilde konijnen, die ernstige gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Zorg er dus voor dat je konijnenvlees goed kookt om te voorkomen dat deze ziekte op de consument overgaat.

Alligator

Alligatorvlees is een delicatesse uit Florida die geliefd is bij fijnproevers over de hele wereld. Alligatorvlees heeft een subtiele smaak en kan in de meeste gerechten gemakkelijk worden vervangen door kip, lam of vis.

Maar voordat we verder gaan, is het de moeite waard om op te merken dat Amerikaanse alligators in de Verenigde Staten niet meer op het randje van onderscheid staan. Ze werden in 1987 van de lijst met bedreigde diersoorten verwijderd vanwege effectieve controle door autoriteiten en boeren.

Alligatorvlees, vetarm en vol eiwitten, is een gezond alternatief voor rundvlees. Er zijn veel snitten beschikbaar, waaronder staarten, filets en ribben. Staartvlees is echter het meest delicate en qua mondgevoel het dichtst bij kalfsvlees als het gaat om de beste stukken vlees.

Typisch biedt een portie alligator van 85 g 232 calorieën met 4 gram vet, wat relatief laag is in vergelijking met veel andere eiwitten. Het hoge gehalte aan vitamines en mineralen maakt het verschil goed. Vitamine A is 62%, terwijl calcium 0,9% is en ijzer 8%.

Conclusie

Vlees speelt een onmisbare rol in ons leven. Het is inderdaad al eeuwenlang onze primaire eiwitbron en fungeert als een belangrijke schakel in de voedselketen. Toch hebben velen van ons er geen kennis van! We hopen dat het bericht van vandaag je heeft geholpen om de verschillen tussen vleessoorten en hun profielen te begrijpen. Laten we beginnen!